Federale Vereniging van Vechtsporten voor Zelfverdediging en Budô

België is een federale entiteit die is opgedeeld in taalgemeenschappen. Maar deze vormen geen belemmering voor het delen van vechtsporten.Onze sportvereniging is toegankelijk voor sportverenigingen over het hele federale grondgebied. Wat belangrijk is, is de kwaliteit van de docent en zijn werk.

AFAMA BUDO ® brengt verschillende krijgsstromen samen binnen een dynamische vereniging waarvan de welvaart van haar clubs centraal staat in haar prioriteiten.

De oorsprong van onze vereniging vindt zijn oorsprong in de broedplaats van een wereldberoemde krijgskunst, Karate. Het is nu een van de meest populaire vechtsporten ter wereld.

In 1994 creëerde meester Hervé Michaux (aan de wieg van de oprichting van AFAMA BUDO)binnen de Franstalige Karate Federatie (FFK) de Stijlgroep « Centre Francophone de Karate-Jitsu » (CFKJ).

Sindsdien zijn in de loop der jaren andere stijlen toegetreden en in 2018 omgedoopt tot « AFAMA BUDO » door het directiecomité,dit laatste is nu autonoom en de sportvereniging die de vechtsporten van zelfverdediging en budô van de FSLF, lid van de AISF (erkend door ADEPS). Ze is ook een geassocieerd lid van de UKB (United Karate of Belgium), de enige federatie erkend door de UWK.

AFAMA BUDO ® staat open voor verschillende vechtstromen en brengt dus vechtsporten samen met een gemeenschappelijke filosofie (Karate, Karate-Jitsu, Karate Shotokai, Tai-Jitsu, Zelfverdediging, Japanse vechtsporten, Filipijnse vechtsporten, Kung Fu, Karate-verdediging, Aiki-Jitsu, MMA, Kali Eskrima Arnis, Kenpo Karate,…) als methoden voor zelfverdediging en zelfontplooiing.

Het is in deze belofte dat de term « dô » (de weg) zijn betekenis krijgt.

Welkom op onze website !

Lid worden van onze vereniging ? Klik hier voor meer informatie.

Ce site web utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies.  En savoir plus